Pronájem bytu Břeclav – 4 tipy, které vám pomohou k vysněnému bytu

Image module

Pronájem bytu Břeclav. Jak jej získat?

V poslední době se na mě obrací celá řada klientů a známých s pomocí při hledání vhodného bytu k pronájmu (nebo lépe řečeno nájmu) v Břeclavi. Mnoho z nich hledá byt již dlouho a já bych jim velice rád pomohl, ale bytů k pronájmu/nájmu je málo a potenciálních nájemců je hodně. Jak se tedy stát  magnetem pro majitelé bytů a získat do pronájmu/nájmu byt v Břeclavi, který chcete?

4 tipy, které vám zaručeně pomohou získat pronájem bytu v Břeclavi:

 

1. Bez peněz, do nájmu nelez

Jak se říká, o peníze jde až na prvním místě. A platí to i u nájemního vztahu. Při podpisu nájemní smlouvy po vás bude majitel bytu požadovat s největší pravděpodobností:

a) vratnou kauci (obvykle ve výši 1 měsíčního nájmu)

b) nájemné a zálohy na energie na 1. měsíc

c) a v případě, že je účastníkem obchodu také realitní kancelář/makléř, tak provize, zpravidla ve výši 1 měsíčního nájmu.

Při dnešních cenách nájemného v Břeclavi se tak může jednat o částku v rozmezí 20 – 30 tisíc korun českých. Buďte na to připraveni. Ptát se majitele na to, jestli můžete zaplatit kauci až po výplatě, není dobrý začátek.

2. Doporučení od předchozího pronajímatele = máte napůl vyhráno

Hledáte si nový nájem, protože váš současný nájemní byt se rozhodl majitel prodat? Je ochotný vám dát doporučení pro majitele nového bytu? Pak máte napůl vyhráno. Majitelé velmi rádi slyší, že s vámi byl předchozí majitel spokojený, že jste včas platili, chovali se slušně, zkrátka byli perfektními nájemci. Přijďte na prohlídku s takovým doporučením, ideálně s telefonním číslem na předchozího majitele (samozřejmě s jeho souhlasem), aby si doporučení mohl nový majitel bytu ověřit. Věřte mi, že budete jedni z mála, ne-li jediní, kdo takové doporučení bude mít a nový majitel to ocení.

3. Popište se

Na prohlídku bytu, o který máte zájem, přijďte připraveni. Na papír si vytiskněte základní informace o vás. Kde pracujete (případně kolik vyděláváte, jestli vám to nevadí), kolik vás bude v bytě bydlet, jestli jste ne/kuřáci, jestli ne/máte domácí zvíře, proč máte o byt zájem, jaké máte koníčky, apod. Působí to důvěryhodně a opět budete pro majitele velmi dobře zapamatovatelní, protože podobné informace mu předá málokdo a vaše šance na pronájem bytu v Břeclavi se tak zvyšuje.

4. Nelžete! Nikdy!

Vše, co bylo popsáno výše, je zbytečné, pokud informace, které pronajímateli bytu předáte, nebudou pravdivé. Žijeme v době sociálních sítích a zjistit si o vás základní informace (pokud na sociálních sítích jste) je poměrně snadné. Takže říkat majiteli, že jste nekuřák, když vás najde na facebooku na každé druhé fotografii s cigaretou v ruce, nebo mu tvrdit, že budete v bytě bydlet 2, když uvidí, že máte 3 děti, vám určitě k pronájmu bytu v Břeclavi nepomůže.