Prodej moderní novostavby 4+kk ve Tvrdonicích

Prodej této nemovitosti probíhal ve dvou fázích. První z nich začala v roce 2016. Majitelé se rozhodli zkusit prodat dům ve fázi hrubé stavby. I přesto, že se jednalo o zajímavou, moderní nemovitost s velkým pozemkem, v obci s dobrou občanskou vybaveností, tak se mi nemovitost za cenu 2.300.000,- Kč nepodařilo v průběhu prázdnin prodat a tak se majitelé rozhodli, že budou pokračovat v dokončování stavby a do prodeje se pustíme později.

Další postup

Image module

Nemovitost jsme znovu začali nabízet v polovině roku 2017, tedy v době, kdy již naplno propukla „nákupní horečka“ a realitní trh byl vlivem nízkých úrokových sazeb a velké poptávky plně v rukou prodávajících. Což majitelům hrálo do karet.

Majitelé dotáhli stavbu „téměř do konce“. Udělali veškeré vnitřní rozvody, omítky, zateplení s fasádou, rozšířili dům o kryté parkovací stání pro 2 auta. Takže chybělo udělat jen vnitřní úpravy – kuchyni, podlahy, interiérové dveře s obložkami, koupelnu. Tedy věci, které si mohl budoucí kupující zvolit dle svého vkusu. Pustili jsme se do prodeje s mírnými obavami za cenu 3.730.000,- Kč.

Image module

Záhy se ale ukázalo, že obavy byly plané. Hned první zájemci se na prohlídce vyjádřili, že mají zájem o koupi, kterou chtěli financovat prostřednictvím hypotečního úvěru. Mohl jsem jim rovnou říct:“ Pojďme do toho“ a ihned s nimi sepsat rezervační dohodu, ale měl jsem na další týden domluvené ještě další 2 zájemce o prohlídku.  První klienty jsem o této skutečnosti informoval a zároveň je připravil na variantu, že v případě více zájemců o koupi, budou mít všichni možnost podat nabídku.

Další týden proběhly 2 zmíněné prohlídky a protože byl dům opravdu pěkný a oba zájemci již nějakou dobu hledali, projevili také zájem o koupi. Měl jsem tedy 3 zájemce. Všichni dostali stejnou šanci a možnost podat závaznou nabídku ke koupi. Tu nakonec podali všichni zájemci, přičemž vítězná nabídka byla ve výši 4.300.000,- Kč, tedy o 570.000,- Kč vyšší, než byla původní, nabídková cena. Navíc kupující uhradili celou kupní cenu z vlastních prostředků.

Výsledek pro majitele? Více než skvělý! I přesto, že se prodej protáhl, situace na realitním trhu a správný marketing i strategie prodeje mu přinesla více než půl milionu navíc! A mně spokojeného klienta. Vlastně dva, protože i kupující byli nadšeni, jelikož konečně našli své vysněné bydlení.

Videoprohlídka nemovitosti

Zpět na výpis